Hur fungerar ett takbyte med Dalasol

Platt tak med takbyte

En av de viktigaste delarna av ett hus är också en av de delar som ofta glöms bort – taket. Taket är avgörande för att skydda huset och dess boende från väder och vind. Det är dock inte något man tänker på att byta ut förrän det börjar läcka och orsakar problem. För att undvika kostsamma reparationer och olägenheter för de boende är det viktigt att regelbundet inspektera taket. Vi rekommenderar att taket inspekteras två gånger om året, inför och efter vintern, för att upptäcka eventuella skador, rostangrepp eller förskjutna plattor. När skadan väl inträffar och fukt tränger in i fastigheten kan det bli både dyrt och besvärligt, särskilt om mögel börjar bildas.

Dags att byta tak?

När det är dags att byta tak rekommenderar vi att du anlitar professionella takläggare som har kunskapen och erfarenheten att utföra arbetet på ett säkert och korrekt sätt. På Dalasol är vi specialister på tak och har utbildade och erfarna takläggare i Dalarna som kan lägga alla typer av tak med hög kvalitet och lång livslängd. Vi erbjuder kostnadsfria hembesök för att inspektera ditt tak och ge råd inför ditt takbyte. Om du behöver byta tak kan vi erbjuda dig en konkurrenskraftig offert.

Takbyten

När vi utför takbyten påbörjar vi alltid med en noggrann inspektion av taket och bedömer förutsättningarna för arbetet. Vi lyssnar också på dina önskemål och hjälper dig välja rätt material och utförande. Vi använder endast godkänt material från pålitliga tillverkare för att säkerställa att taket håller högsta kvalitet och har lång livslängd. Vi kan också erbjuda generösa garantier för både arbete och material för att ge dig extra trygghet.

Dalasol arbetssätt

När arbetet påbörjas reser vi en ställning för att säkerställa en säker arbetsmiljö. Vi ordnar även eventuell nödvändig utrustning, som bandtransportör eller kranbil, för att effektivisera arbetet. Därefter rivs det gamla taket och transporteras för återvinning enligt kommunens riktlinjer. Vi lägger sedan ett nytt tätskikt på taket med högkvalitativ underlagspapp och asfalt för att ge taket optimalt skydd. När tätskiktet är på plats läggs den nya takbeklädnaden, vanligtvis av samma typ som tidigare. Vi genomför en slutbesiktning tillsammans med dig för att säkerställa att du är helt nöjd med resultatet. Efter att vi har städat upp efter oss och tagit bort eventuell utrustning överlämnar vi garantidokumenten för både arbete och material.

Kontakta oss på Dalasol

Om du vill boka ett kostnadsfritt platsbesök för att diskutera ditt takbyte i Dalarna är du välkommen att kontakta oss på Dalasol. Vi kan även hjälpa dig att dra nytta av ROT-avdraget, där du kan göra en skattereduktion på 30 % av våra arbetskostnader. Vi kan inkludera ROT-avdraget direkt på fakturan, vilket gör att du inte behöver lägga ut pengar eller oroa dig för administrationen med Skatteverket.