Solpaneler & Solceller i Malung

Många personer som planerar att installera solceller på sina fastigheter i Malung överväger att beställa solcellspaneler och genomföra installationen själva för att minska kostnaderna. Det är dock viktigt att komma ihåg att det inte är tillåtet att installera solceller på egen hand eftersom det innebär en hög risk för felaktig installation, vilket kan leda till brand eller andra skador. En felaktig installation kan dessutom minska effektiviteten hos solcellerna och därmed deras totala avkastning. 

Installation av solceller på fastigheter i Malung

Installation av solpaneler kräver att elektriska ledningar seriekopplas mellan varje solpanel och att de sedan säkert förankras på taket. Arbetet med att montera och installera solceller som involverar elektricitet bör därför utföras av en behörig elektriker som är en del av ett elinstallationsföretags egenkontrollprogram.

Det som är tillåtet att göra själv vid installation av solceller i Malung är att montera taklister och fästen där solpanelerna ska placeras. Detta är dock en relativt liten del av arbetet och kan snabbt och effektivt utföras av en erfaren solcellsmontör till en minimal kostnad. Dessutom finns det risker med att skada takets tätskikt om man inte har den nödvändiga kunskapen för att utföra takarbeten säkert. 

Anlita Dalasol för installation av solceller i Malung

Dalasol har utbildade och certifierade solcellsmontörer som är experter på korrekt installation av solcellsanläggningar enligt branschreglerna. Vi har även behöriga elektriker som utför säkra elinstallationer för att säkerställa att dina solceller fungerar optimalt.

När du väljer Dalasol för installationen av solceller i Malung kan vi erbjuda en komplett lösning inklusive projektering, solpaneler, installation och driftsättning till ett fast pris. Genom att anlita oss kan du också dra nytta av det gröna avdraget, vilket innebär att du kan göra en skattereduktion på 20% av kostnaderna för både material och arbetskraft. Skattereduktionen appliceras direkt på vår faktura till dig.

När du väljer Dalasol som din installationspartner får du också tillgång till trygga garantier för arbete, produkter och prestanda. 

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Om du vill ha hjälp med att installera solceller i Malung kan du kontakta oss på Dalasol för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Vi kommer att granska förutsättningarna på din fastighet och erbjuda rådgivning för att välja rätt solcellslösning som passar dina behov och förutsättningar.