Solpaneler & Solceller i Vansbro

En av de bästa investeringarna som en fastighetsägare kan göra är att installera en solcellsanläggning för att producera egen elektricitet för sin fastighet. Utöver den goda avkastningen över tid ökar man också värdet på sitt hus. Dessutom bidrar man till en bättre miljö genom att använda solenergi. 

Fungerar solceller bra i Vansbro?

Sverige har gynnsamma förhållanden för solceller med bra solinstrålning och många soltimmar. Den genomsnittliga solinstrålningen i Sverige ligger på cirka 800-900 kWh per kvadrameter och år i norra Sverige, 1 000-1 200 kWh per kvadratmeter och år i mellersta Sverige och 1 200-1 400 kWh per år och kvadratmeter i södra Sverige.

Med en solpanels verkningsgrad på 17 % kan man producera mellan 136-238 kWh per kvadratmeter solceller, beroende på var i Sverige fastigheten är belägen. Det innebär att en investering i solceller i stort sett alltid är lönsam, oavsett var i Sverige fastigheten ligger. 

Solceller jämfört med andra förnybara energikällor

Solceller utnyttjar solenergi, en kraftkälla som är både gratis och varar för evigt. Till skillnad från andra förnybara energikällor fungerar solceller även när det är vindstilla eller när vattnet i bäcken fryser, så länge solen skiner. Solceller i Vansbro kan även producera elektricitet vid molnighet eller regn, även om effekten kan minska något. 

5 Fördelar med att installera solpaneler på sitt hus i Vansbro

  • En investering i solceller i Vansbro är lönsam och ger en god avkastning över tid genom minskade energikostnader.
  • Ökar värdet på din fastighet.
  • Du kan dra nytta av det gröna avdraget för att minska totalkostnaden för investeringen med 20%.
  • Minskar din sårbarhet när elbolagen höjer elpriserna.
  • Har låg klimatpåverkan och bidrar till en bättre miljö. 

Låt oss hjälpa dig med installationen av dina solceller i Vansbro

Om du planerar att installera solceller på din fastighet i Vansbro kan du vända dig till oss på Dalasol, en marknadsledande leverantör av solceller i Dalarna. Vi erbjuder konsultation för att hjälpa dig välja rätt solceller och installerar dem till ett rimligt pris. Kontakta oss gärna för att boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan diskutera förutsättningarna för din solcellsinvestering.