Takläggare Rättvik

Om du upptäcker att ditt tak läcker eller att fukt har trängt in i ditt vindutrymme är det nödvändigt att genomföra en takomläggning för att ge taket ett nytt tätskikt och en ny takbeklädnad som håller tätt. Det är viktigt att inspektera taket regelbundet, åtminstone ett par gånger om året, särskilt inför och efter vintern. Detta för att upptäcka eventuella skador i tid innan de leder till fuktproblem. Om du behöver byta tak i Rättvik kan du kontakta Dalasol, ett företag med erfarenhet och skickliga takläggare som kan hjälpa dig med inspektion och ge förslag på lämpliga åtgärder. Vi utför takbyte i Dalarnas län för både privatpersoner och företag. Våra medarbetare är utbildade takläggare och plåtslagare med lång erfarenhet inom branschen och har kompetensen att lägga olika typer av tak, inklusive mer avancerade takläggningar.

När du behöver genomföra en takläggning i Dalarna

När du planerar att genomföra en takomläggning kan du lita på Dalasol, som är experter på tak. Vi kan hantera olika typer av takmaterial, såsom tegelpannor, betongpannor, ytpapp och plåttak, i olika utföranden. Våra medarbetare är utbildade yrkesmän, försäkrade och kollektivanslutna, vilket garanterar att vi erbjuder kvalificerade takläggare i Rättvik när du behöver byta tak. Du kan boka ett kostnadsfritt hembesök genom att använda formuläret på vår webbplats. Vid hembesöket kan vi inspektera ditt tak, lyssna på dina önskemål och ge råd om ditt kommande takbyte. Vi lämnar sedan en offert utan att du förbinder dig till något.

Vår arbetsprocess

Vi på Dalasol har en väletablerad arbetsprocess som möjliggör leverans av taktjänster av högsta kvalitet på ett effektivt och punktligt sätt. Vi börjar alltid med att inspektera ditt tak och bedöma förutsättningarna för takbytet. På så sätt kan vi skräddarsy varje takläggning baserat på fastighetens specifika förutsättningar för att utföra arbetet på ett effektivt och korrekt sätt. Vi påbörjar arbetet på den överenskomna dagen genom att leverera allt material som behövs för takbytet och resa eventuella ställningar. Därefter tar vi bort det gamla taket och ser till att byggavfallet transporteras bort för återvinning. Slutligen lägger våra takläggare i Rättvik den nya takbeklädnaden och ser till att arbetsplatsen är ren och i sin ordning inför din besiktning av vårt arbete.

Tidsåtgången för att lägga ett tak varierar beroende på takets storlek, taktyp och eventuellt behov av extra arbete. Ett mindre tak kan ta cirka 3-5 dagar att lägga, medan ett större tak med komplexa takkonstruktioner kan ta upp till ett par veckor. 

ROT-avdrag vid takomläggning i Rättvik

Som privatperson har du möjlighet att dra nytta av ROT-avdraget, vilket innebär att du kan göra en skattereduktion på 30% av våra arbetskostnader, upp till maximalt 50 000 kronor. För att kunna använda ROT-avdraget måste du äga fastigheten, vara myndig och ha betalat motsvarande belopp i skatt. Vi kan erbjuda dig ROT-avdraget direkt på fakturan, vilket innebär att du inte behöver hantera administrationen själv.

Kontakta oss för mer information om oss och våra tjänster, eller boka ett kostnadsfritt hembesök där våra takläggare i Rättvik kan inspektera ditt tak och ge råd utan att du förbinder dig till något. Om du väljer att gå vidare med takbytet lämnar vi en offert med konkurrenskraftigt pris för din takomläggning. Vi ser fram emot att hjälpa dig med ditt takbyte i Rättvik.