Solceller för ditt hus

Genom att installera solceller på din villa kan du minska dina elkostnader avsevärt. Samtidigt kan du sälja den el du producerar och få extra pengar i din plånbok.

Funderar du som privatperson att investera solceller till ditt hem?

Vi på Dalasol ser till så att du får en enkel och smidig process när du ska installera solceller. Vi hjälper dig att installera Solceller, Batteri, och Elbilsladdare till ditt hus.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. 

Solceller installation

Johan Svensson

Säljare Villa

Installera solceller

Sara Viklund

Säljare Villa

Enkelt

Ta kontakt med oss genom telefon, e-post eller vår webbplats. Vi kommer sedan att noggrant analysera dina förutsättningar, lyssna på dina önskemål och boka in ett personligt möte för att skräddarsy den bästa lösningen för ditt hem. Efter att vi skickat en offert, skickar vi våra erfarna och certifierade montörer till din fastighet för att genomföra installationen av anläggningen.

Spara pengar

Genom att producera din egen solel undviker du dyra elräkningar. Detta är bland den mest avgörande faktorn för våra kunder med tanke på de stigande elpriserna. Samtidigt kan den el som du producerar men inte använder säljas direkt eller lagras med hjälp av ett batteri.

I dagens globala samhälle påverkas inte elpriserna bara av situationen i Sverige utan även på grund av globala omständigheter som exempelvis krig eller andra kriser.

 

Trygghet

Ett företag med några av Dalarnas mest kunniga experter inom solcellsteknik. Vi är stolta över att ha blivit tillfrågade av företag från olika städer i Sverige för att samarbeta kring produktutveckling och agera som bollplank i komplexa situationer. Dessutom har vi framgångsrikt installerat solceller på ett stort antal villor i Älvdalen, Idre, Leksand, Malung, Orsa, Mora, Rättvik, Sälen, Vansbro.

Vi prioriterar kvalitet, bra service och vi håller det vi lovar. Detta för att du som kund ska känna dig så trygg som möjligt med oss. Vi förstår att valet av solceller och lagring av el är en viktig investering, och därför gör vi allt för att säkerställa att du får rätt lösning för dina behov.

Bidrag för solceller 2023

Från och med den 1 januari 2021 infördes en ny bidragsmodell i Sverige för solcellsanläggningar, energilager och elbilsladdare vid enfamiljshus. Denna modell, kallad “Skattereduktion för Grön teknik,” är jämförbar med andra rut- och rotavdrag. Istället för att krångla med ansökningshandlingar till Länsstyrelsen, kan kunder nu få avdraget direkt på fakturan från det företag som levererar och installerar den gröna tekniken.

Vid starten låg avdraget på 15% av kostnaderna för material och arbete i samband med installationen av solcellsanläggningar på villor. Men den 1 januari 2023 har avdraget höjts till 20%. Det är viktigt att notera att vissa kostnader, exempelvis resor och projektering, inte inkluderas i skatteavdraget enligt skatteverket. Det effektiva avdraget för din solcellsinstallation blir därmed 19.4%. Detta bidrag syftar till att uppmuntra fler att investera i gröna tekniklösningar och främja hållbara energialternativ för miljöns och samhällets bästa.

Solceller Hus

Solceller som passar just dina förutsättningar

Varje hem är unikt och har olika förutsättningar. Det är därför av största vikt att du som husägare väljer en installatör som har expertkunskap om hur man hanterar olika förutsättningar för att maximera resultatet av din solcellsanläggning. Standardlösningar fungerar för många, men de passar inte alltid alla tak och förhållanden. Vi kommer därför hem till dig och tittar närmare på ditt tak och förutsättningarna som finns på din fastighet.

Solceller stuga

Dokumentation

Solceller offert

Efter att installationen är klar förser vi dig med underlag som innehåller all nödvändig information och dokumentation om din solcellsanläggning. Vi anser att det är viktigt för din trygghet att tillhandahålla rätt underlag.

Följ din produktion på telefonen

Solceller kalkyl

När du ansluter dina solceller till internet öppnas möjligheten att enkelt följa din solcellsproduktion och energiförbrukning i en app. Du kan övervaka din solcellsproduktion i realtid. Det ger dig en spännande och interaktiv upplevelse i din vardag.

Elbilsladdare

För installationen av en elbilsladdare gäller också det förmånliga avdraget på 50%. Det innebär att du kan dra nytta av avdraget både för materialet och själva installationen av elbilsladdaren. Det är viktigt att notera att detta avdrag endast kan erhållas om installationen utförs av ett auktoriserat företag. Om du väljer att köpa elbilsladdaren separat och installera den själv kommer du inte vara berättigad till detta bidrag.

Elbilsladdare Dalarna

Elbilsladdare

Huawei Smart Charger & Zaptec

Batteri

Vid installation av energilager eller solelsbatterier har du rätt till en avdrag på 50% för både batteriet och arbetskostnaden för installationen. Det är viktigt att notera att bidraget endast kan erhållas om installationen utförs av ett auktoriserat företag. Om du väljer att köpa batteriet separat och installera det själv kommer du inte vara berättigad till detta bidrag.

Detta gör det mer kostnadseffektivt att anlita oss för installationen av ditt energilager eller solelsbatteri än att köpa batteriet själv. Genom att dra fördel av detta avdrag kan du spara betydande kostnader samtidigt som du säkerställer att installationen utförs korrekt och professionellt.

Vi är här för att hjälpa dig med installationen av ditt energilager eller solelsbatteri och se till att du får nytta av detta förmånliga avdrag. Kontakta oss för mer information och för att diskutera dina specifika behov och önskemål. Vi strävar efter att göra hela processen smidig och kostnadseffektiv för dig.

Solcellsbatteri

Batteri

Huawei batteri

Referenser

Solceller till villa
9,84 kWp installerad effekt

Solpaneler:

24 st Longi 410W

Växelriktare:
Growatt 10kw

Solceller till hus
9,84 kWp installerad effekt

Solpaneler:

24 st Longi 410W

Växelriktare:
Growatt 10kw

Solceller till fritidshus
7,38 kWp installerad effekt

Solpaneler:

18 st Longi 410W

Växelriktare:
Growatt 10kw

Solceller Sveg
7,38 kWp installerad effekt

Solpaneler:

18 st Longi 410W

Växelriktare:
Growatt 10kw

Solceller Särna
12,3 kWp installerad effekt

Solpaneler:

30 st Longi 410W

Växelriktare:
Growatt 10kw

Solceller Mora
9,84 kWp installerad effekt

Solpaneler:

24 st Longi 410W

Växelriktare:
Growatt 10kw

Kontakta oss med dina frågor om solceller för din villa

Vi väntar på din förfrågan

Solceller installation

Johan Svensson

Säljare Villa

Installera solceller

Sara Viklund

Säljare Villa

Kontakta oss här

*” anger obligatoriska fält