Solpaneler & Solceller i Leksand

Om du vill göra en insats för miljön samtidigt som du minskar dina energikostnader för din fastighet, kan du överväga att investera i solpaneler för ditt hus i Leksand. Allt fler privata fastighetsägare i Leksand har valt att installera solceller eftersom det på lång sikt är en lönsam investering.

Installation av solpaneler i Leksand

Numera krävs det oftast inget bygglov för att installera solpaneler, förutom i vissa undantagsfall. Privatkunder behöver inte heller fundera över tillstånd, pappersarbeten eller bidrag.Det innebär att installationen av solpaneler blir relativt smidig, särskilt om du väljer ett solcellsföretag med behöriga solcellsmontörer.

Hur lång tid tar det att installera solpaneler i Leksand?

Under normala omständigheter, när det inte finns någon kö, går installationen av solpaneler i Leksand snabbt att genomföra. Efter att du har godkänt vår offert kan vi påbörja arbetet så snart materialet har kommit och ställningen är på plats.

Vi behöver cirka 2 dagar för att slutföra monteringen på en normalstor villa. Därefter behöver en elektriker koppla samman solpanelerna med en växelriktare. När vi är klara måste ditt elbolag komma ut och installera en ny mätare, vilket kan ta upp till ett par veckor.

Vi återvänder sedan för att starta upp din solcellsanläggning. Hela processen, från att du beställer dina solpaneler till att du kan börja producera din egen elektricitet, tar vanligtvis cirka 1–2 månader.

Anslutning av elbilsladdare till solpaneler i Leksand

Om du äger en elbil kan du också överväga att installera en egen laddstation vid din bostad. En egen elbilsladdare ger dig många fördelar, till exempel att du kan ladda bilen vid de tidpunkter som passar dig bäst.

Om du väljer att installera en smart elbilsladdare kan du använda den elektricitet som dina solpaneler producerar för att ladda din bil. Det innebär att du kan minska dina kostnader för din elbil betydligt.  

Vanliga frågor och svar om solpaneler i Leksand

Vad kostar det att installera solpaneler i Leksand?

Kostnaden för installation av solpaneler varierar beroende på storleken på solcellsanläggningen, befintliga förutsättningar och andra faktorer. För att få en exakt prisbild kan du kontakta oss på Dalasol för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi inspektera din fastighet, göra en analys och ge dig ett prisförslag. 

Hur länge håller solpaneler?

Solpaneler har för närvarande en beräknad livslängd på minst 30 år, vilket innebär att de kan vara i bruk under en längre tid än ett vanligt tak. Det betyder att det är fördelaktigt att installera solpaneler i Leksand samtidigt som man byter tak. 

Vad är återbetalningstiden för solpaneler?

Om man investerar i en solcellsanläggning som täcker cirka 50% av fastighetens energibehov, är återbetalningstiden för solpanelerna vanligtvis omkring 10-12 år.