ROT-avdraget vid takomläggning

takbyte betongpannor

Ett tak behöver bytas ut med jämna mellanrum då dess livslängd vanligtvis är mellan 30-50 år. Underlagspappen och tätskiktet har en något kortare livslängd på cirka 20-30 år, vilket gör att många väljer att byta ut hela takbeklädnaden samtidigt. Under rätt förutsättningar kan ett tak ha en mycket lång livslängd. Om det har uppstått skador på taket som kan leda till fuktinträngning bör du dock reparera eller byta ut taket snarast. Du är välkommen att kontakta oss på Dalasol för att få kostnadsfri rådgivning kring ditt takbyte. 

Använda ROT-avdraget

När du planerar att genomföra ett takbyte i Dalarna kan du anlita oss på Dalasol för att utföra arbetet. Vi är specialister på alla typer av tak och kan hjälpa dig med en effektiv, säker och korrekt takomläggning. Vi samarbetar med ledande tillverkare av takprodukter, vilket garanterar att vi endast använder godkända och högkvalitativa material. Vi erbjuder även generösa garantier på vårt arbete för att säkerställa din trygghet även efter att takomläggningen är klar. Dessutom uppfyller vi alla krav för att du ska kunna dra nytta av ROT-avdraget för ditt takbyte i Dalarna. Det innebär att du kan göra en skattereduktion på 30 procent av våra arbetskostnader. 

Krav för ROT-avdraget

När du anlitar oss på Dalasol för takläggning kan du dra nytta av ROT-avdraget. ROT-avdraget är en skattereduktion på 30 procent av våra arbetskostnader, upp till 50 000 kronor per år. För att vara berättigad till ROT-avdrag krävs att du äger fastigheten, är myndig och har betalat tillräckligt med skatt för att täcka avdraget. Dessutom måste det företag som utför arbetet ha en F-skattesedel.

Vi på Dalasol kan inkludera ROT-avdraget direkt på din faktura, vilket innebär att du inte behöver lägga ut pengarna själv eller hantera administrationen med Skatteverket. 

Välja taktyp för din fastighet

Vid takomläggning kan du välja att behålla samma takmaterial som tidigare eller byta till ett nytt. Ibland kan det vara nödvändigt att byta till ett annat takmaterial om huset inte längre klarar av den tidigare takbeklädnadens vikt. I så fall kan du överväga att lägga ett plåttak, antingen av vanlig stålplåt med zink- eller aluzinkbehandling eller av rostfritt aluminium. Du kan också välja ett plåttak med en mer klassisk design, som bandtäckning, vilket ofta används på herrgårdar och exklusiva fastigheter. Många husägare väljer idag plåttak med bandtäckning för att ge sitt hus en exklusiv look. Oavsett vilken taktyp du väljer kan vi på Dalasol hjälpa dig med takomläggningen. 

Vår arbetsprocess

Dalasol har vi utvecklat en effektiv arbetsprocess för takomläggning genom åren. Tillsammans med våra skickliga takläggare kan vi alltid leverera perfekta resultat i rätt tid. Vi inleder alltid med ett kostnadsfritt hembesök där vi inspekterar ditt tak, bedömer förutsättningarna för en effektiv takomläggning, lyssnar på dina önskemål och ger dig råd och tips för ditt takbyte. Detta gör vi för att skräddarsy takomläggningen på ett effektivt och säkert sätt samt erbjuda dig ett konkurrenskraftigt pris.

När du accepterar vår offert kommer vi till din fastighet på överenskommen startdag och påbörjar arbetet. Våra erfarna takläggare utför arbetet säkert och korrekt för att ge dig ett tak av högsta kvalitet. Efter avslutat arbete genomför vi en slutbesiktning tillsammans med dig för att säkerställa att du är 100 procent nöjd. När du godkänner arbetet skickar vi en faktura med 30 procent avdraget på våra arbetskostnader enligt ROT-avdraget. Slutligen överlämnar vi garantier för både arbete och material.