Dalasol guide till solpaneler

Solpanel
Dalasol erbjuder försäljning och installation av solceller i Dalarna med omnejd. Vi har erfarna och certifierade solcellsmontörer som kan säkerställa en korrekt och effektiv installation av dina solpaneler. Kontakta oss för mer information eller boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan inspektera ditt tak och ge dig ett prisförslag.

En guide till solpaneler

Installation av solpaneler har blivit en populär och lönsam lösning för många privatpersoner i Sverige. Priserna på solceller har sjunkit betydligt de senaste åren, vilket har gjort det mer ekonomiskt överkomligt att producera egen el. Dessutom bidrar solceller till en bättre miljö och minskat klimathot.

Installationen av solpaneler har blivit en enklare process tack vare färdiga rutiner hos myndigheter, elbolag och installatörer som Dalasol. Vi erbjuder en komplett lösning för din solcellsanläggning, inklusive solpaneler, växelriktare och allt nödvändigt material och arbete till ett fast pris. Vi kan också ge dig rådgivning för att snabbt komma igång med din solcellsanläggning och producera din egen gröna el.

Som privatperson kan du dra nytta av ROT-avdraget och få 19,4 procent av avdragna, upp till 50 000 kronor per år. Vi kan inkludera ROT-avdraget direkt på fakturan och hantera all administration kring skatteavdraget.

Storleken på solcellsanläggningen beror på din fastighets energiförbrukning och takets tillgängliga utrymme. En solcellsanläggning med en effekt på 5 kW kan vara tillräcklig för mindre villor och generera cirka 5 000 kWh per år. För en medelstor villa med en förbrukning på cirka 20 000 kWh per år rekommenderas en solcellsanläggning med en effekt på 10 kW, vilket motsvarar cirka 10 000 kWh per år. Detta kan minska dina energikostnader med cirka 50 procent och ger en kort återbetalningstid samt god avkastning över tid.

För att uppnå optimal effekt behöver solpanelerna installeras på takets södra sida med en lutning på 15-45 grader. Det är också viktigt att undvika skuggning från träd eller byggnader, eftersom skugga på bara en del av solpanelerna kan påverka hela anläggningens effekt. Genom att installera optimerare kan man dock hantera skuggningsproblem och optimera anläggningens prestanda. Kontakta oss på Dalasol för mer information om de bästa förutsättningarna för din solcellsanläggning.

När Dalasol installerar solpaneler börjar vi med en inspektion av ditt tak för att bedöma förutsättningarna. Om en takomläggning behövs kan det vara fördelaktigt att genomföra den samtidigt som solcellerna installeras för att undvika extra kostnader och arbete. Efter inspektionen bestämmer vi ett installationsdatum och våra erfarna solcellsmontörer genomför installationen enligt branschreglerna. Processen tar vanligtvis endast några dagar och efter avslutad installation kan du kontakta ditt elbolag för installation av en ny elmätare. Därefter kan du börja producera din egen elektricitet.

Kontakta oss för mer information och låt oss hjälpa dig med installationen av din solcellsanläggning.